API's: je klanten snel bieden wat ze zoeken

Blog

door

Vincent Vanderbeck

Marketing
API

Hoe werken API's?

API’s of Application Programming Interfaces zijn een zeer effectieve manier om gegevens uit een externe server te extraheren om zo apps, websites en systemen met elkaar te laten communiceren en deze gegevens die jouw klanten nodig hebben weer te geven. Telkens als je gegevens nodig hebt, dient de API aangeroepen te worden waarna de API gegevens uitwisselt op basis van programmatie instructies en protocollen.

Stel je voor dat je de gebruikers op jouw website wilt adviseren over een nieuwe functie of een exclusieve aanbieding die alleen vandaag beschikbaar is in de winkel die het dichtst bij hen in de buurt is. Een API zal de nodige, relevante en meest actuele gegevens laten zien op hun telefoon.

Waarom heb je een API nodig?

API gaat over data, een zeer belangrijk deel van jouw bedrijf tegenwoordig.
Het bouwen van een API begint altijd met de klant; je luistert gewoon naar wat de klant van je nodig heeft en biedt bijgevolg de juiste gegevens aan.
De technische mogelijkheden van API-integraties accelereren innovatieve programma's en verbeteren jouw product en service terwijl u een geoptimaliseerde gebruikerservaring aanbiedt, of het nu interne workflows of CRM's, administratie of marketing betreft.

Wat met de security van je organisatie?

Zorg ervoor dat de API die je implementeert geen veiligheidsrisico’s of -inbreuken voor jouw bedrijf veroorzaakt. Hoe? Beveilig de toegang door de gebruikers te identificeren, de nodige beveiliging tegen hacking te implementeren en door de API op een andere server te hosten dan de andere data van jouw bedrijf.

Hoe je bedrijf verandert door gebruik te maken van API's

Je maakt het makkelijker voor jezelf met behulp van een API en je klanten kunnen gemakkelijk de gegevens gebruiken die zij willen, wanneer ze willen en hoe ze willen. Laten we zeggen dat je hen aanmoedigt in self service, en daarmee creëer je ecosystemen; waardevolle ecosystemen die voortdurend kunnen worden bijgewerkt zonder grote inspanningen, terwijl directe feedback wordt ontvangen.
Wil je meer weten over het belang van API's? Contacteer ons!

Written by

Vincent Vanderbeck is een ondernemer met een zwakke plek voor nieuwe technologieën. Als oprichter & managing partner van Comma Group staat hij jonge ondernemers bij in het opzetten van hun eigen bedrijf met een focus op digital innovatie. Als Technofiel begeleidt hij ook bedrijven bij hun ontdekking in nieuwe technologieën zoals AI, Blockchain, IoT en nog veel meer. 

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant