FB live video vs. Google hangout: video rules

Blog

door

Lieve Scheirlinckx

Marketing
FB live video

We deden in het verleden enkele Hangouts On Air en we zagen hoe Youtube Live evolueerde, maar toen Mark Zuckerberg op 6 april Facebook Live Video lanceerde, wisten we dat we dit niet links konden laten liggen.

Op 14 april organiseerde Bazookas bij Ghelamco Gent ‘Mobile Moments 2016’. Het centrale onderwerp van het event was natuurlijk mobile. En het was perfect getimed om de nieuwe Facebook Live Video te testen. Bazookas moest trouwens inschrijvingen afsluiten door het grote succes van het event. Facebook Live Video was een alternatieve manier voor mensen om het event te volgen.

Gumm, dat voor de marketing van het event verantwoordelijk was, zette snel een iPad Air op om live video’s te maken. Met meer dan 80 mensen in de conferentiezaal en meer dan 500 live volgers konden we dit als een succesvolle try-out zien:

Fb live video - analytics

Natuurlijk weten we, zoals de laatste kolom duidelijk maakt, dat niet iedereen de volledige sessie bekeken heeft. Maar voor een nieuwe feature mogen we dit een geslaagde try-out noemen. Wil je de video’s zien?

Ga naar www.facebook.be/wearebazookas.

Over GUMM

Hoe kan een organisatie in een digitale context een relatie opbouwen met zijn klanten? GUMM helpt andere organisaties bij het vinden van het antwoord op die vraag, elke dag opnieuw. Met een agile marketing aanpak assisteren ze hun klanten bij het opzetten van een effectieve digitale strategie met meetbare resultaten. Wil je meer weten? Check de website hier.

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant