Groep IDEWE

Case

door

HR
IDEWE learning platform

Groep IDEWE is een belangenorganisatie die zijn leden advies geeft over veiligheid en gezondheid op het werk. Elk nieuw lid van de groepering krijgt ter introductie een infosessie over de werking van Groep IDEWE. Dit leerproces wou IDEWE efficiënter aanpakken en online organiseren. Van de bestaande webinar en infosessie werd door The Learning Hub een digitale module gemaakt die kon geïntegreerd worden in het LMS van Groep IDEWE.

Leuke en interactieve leerervaring

The Learning Hub ontwikkelde voor deze klant een onboarding presentatie die op interactieve wijze nieuwe leden laat kennismaken met Groep IDEWE en de diensten die ze aanbiedt. Via een interactieve presentatie met leuke oefeningen en educatieve spelletjes kunnen de nieuwe leden van Groep IDEWE nu kennismaken met de organisatie op een overzichtelijke en leerrijke manier.

Voor de ontwikkeling van de leermodule gebruikte The Learning Hub Articulate Storyline 360 en Adobe Creative Cloud (Illustrator en After Effects). De module werd uitgerold op het LMS van Groep IDEWE (Valamis) door het vroegere RedTree, nu een onderdeel van Formica.

Divers doelpubliek

Groep IDEWE heeft een heel divers doelpubliek van zowel grotere bedrijven als kleine KMO’s en zelfstandigen. Om elke gebruiker individueel aan te spreken moest deze variëteit ook weerspiegeld worden in de inhoud van de leermodule.

The Learning Hub stelde daarom een aantal profielen op per sector die beantwoorden aan de specifieke noden van elke gebruiker, en maakte voor elk profiel een aangepast pad aan binnen de leermodule. De gebruiker kan zelf selecteren welk profiel het meest bij zichzelf aansluit. Zo krijgt hij of zij enkel de relevante info voor zijn of haar sector.

Regionale verschillen

De herwerking van de presentatie naar het Frans leverde wat uitdagingen op aangezien een aantal wetten en regels voor bedrijven verschillen tussen Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De content van het IDEWE leerplatform kon dus niet zomaar vertaald worden, maar moest ook de realiteit in de andere regio’s van België weerspiegelen.

In samenwerking met de Franstalige collega’s binnen Groep IDEWE konden de consultants van The Learning Hub deze taalknoop snel ontwarren. Zo is de module nu beschikbaar in het Nederlands én het Frans, en is alle informatie aangepast aan de complexe situatie in België.

De samenwerking met The Learning Hub verliep heel vlot. Bij aanvang werden de afspraken, milestones en tijdsplanning vastgelegd. Oplevering van de e-learning vond plaats binnen de afgesproken termijn. The Learning Hub hield rekening met onze drukke agenda’s en liet alle communicatie online verlopen gebruik makend van prima tools. We hebben het gevoel dat we samen tot een product gekomen zijn dat voldoet aan onze vooropgestelde eisen en waar onze – diverse – klanten mee aan de slag kunnen.

Candida Wozniak - Regionaal verpleegkundig coördinator, Groep IDEWE