IT Gravity

Blog

door

Vincent Vanderbeck

Innovatie
IT

Ik moet het toegeven, Forrester sloeg de nagel op de kop. Met hun laatste blogberichten over ‘IT gravity’ vond Forrester een goede manier om de problemen van CIO's en de uitbreiding van IT-teams in de huidige wereld te beschrijven. IT gravity gaat over de tijd die IT-teams besteden aan het oplossen van dagelijkse IT-problemen en alle infrastructuur gerelateerde problemen. Dit laat geen tijd om te investeren in nieuwe technologieën of nieuwe evoluties; met andere woorden geen tijd om andere afdelingen binnen de organisatie te ondersteunen met betrekking tot hun (r)evolutie in een digitale wereld.
Wat Forrester "Business Technology" noemt is de set van tools die gebruikt worden om deze evolutie naar een digitale onderneming te ondersteunen. Ondersteuning van het bedrijf is altijd een belangrijke taak van IT geweest, maar de huidige turbulente tijden vereisen meer dan een ondersteunende rol. Om te kunnen vechten tegen de digitale disruptie zijn bedrijven vereist om digitaal centraal te stellen; dit is echter enkel mogelijk wanneer IT en Business (in veel gevallen Marketing) hand in hand gaan.

De enige oplossing voor het huidige prioriteitsconflict is starten met het verdelen van de tijd van IT-teams in IT- en BT-werk. Dit zou ervoor zorgen dat IT-teams beginnen te werken aan, en investeren in, Business Technology in plaats van de dagelijkse brandjes te blussen, infrastructuurproblemen op te lossen etc.
Om de volop de kaart te trekken van digitaal moeten organisaties IT-teams omarmen en moeten die teams zich bovendien in het centrum van het bedrijf bevinden.

IT gravity

Written by

Vincent Vanderbeck is een ondernemer met een zwakke plek voor nieuwe technologieën. Als oprichter & managing partner van Comma Group staat hij jonge ondernemers bij in het opzetten van hun eigen bedrijf met een focus op digital innovatie. Als Technofiel begeleidt hij ook bedrijven bij hun ontdekking in nieuwe technologieën zoals AI, Blockchain, IoT en nog veel meer. 

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant