Mobile apps: het begin van je digital strategy

Blog

door

Tim Leytens

Marketing
mobile apps

De verschuiving van desktop naar mobiel: wat zijn de gevolgen?

Tegenwoordig draait alles rond mobile. Bijna alle bedrijven zijn ermee bezig en als dat nog niet het geval is zijn ze het wel van plan. En terecht. Tom Bal, sales engineer bij Google, positioneert G-Suite: het is een collaboration stack waar werknemers op elk gewenst moment toegang hebben tot werkdocumenten. Ook vanop hun mobile devices.
Maar het is een uitdaging. Het belangrijkste is het vertrouwen winnen: het vertrouwen van de IT-afdeling, van de gebruikers en dat vertrouwelijke informatie niet in de verkeerde handen komt.
Dit vraagt ​​om MDM. MD Wat? Mobiel Device Management! Een demonstratie door Ruben Vander Stockt, customer engineer bij Google, demonstreerde hoe de G-suite account op de devices van werknemers beveiligd kan worden. Het opsplitsen van een work account en een personal account, het opzetten van een organisatiestructuur en het beperken van bepaalde acties.
Dus, geen excuses meer om niet op de mobiele trein te springen!

Mobile: wat kan het betekenen voor bedrijven?

Van een simpel notitieboekje en pen naar een applicatie op onze smartphone die u altijd en overal kunt bereiken. Dit is waarover Alex Dierickx, coördinator bij de Appreciate praatte.
Mobiele applicaties verminderen de administratieve werklast, wat betekent: meer tijd om je effectief werk te doen, joepie! Het impliceert ook snellere processen, niet meer afdrukken - typen - meer drukwerk - meer typen. Nee, de invoer wordt ingevoerd door één persoon en iedereen heeft directe toegang tot de informatie (als ze over de nodige rechten beschikken).
Een mooi voorbeeld werd aangehaald door Dirk Van Gompel van SmartAssist. SmartAssist is een tool voor bewoners van een zorgcentrum en hun directe omgeving. Het communicatieplatform van SmartAssist verzamelt informatie over de bewoner dewelke gemakkelijk met hun artsen en familie kan worden gedeeld. Verlaging van de administratieve werklast? CHECK!. Informatie sneller delen? CHECK! Efficiënter communiceren? CHECK!
Door zorgvuldig te luisteren naar de behoeften van hun klanten en een flexibele manier van werken kan Appreciate een aangepaste oplossing voor uw bedrijf leveren.

What's next? Praten met een bot?

"Software en apps zijn de wereld aan het opeten". Een citaat van onze eigen Vincent Vanderbeck, die zijn passie voor nieuwe technologieën niet kan verbergen.
Terwijl we in 1999 door de eerste Blackberry werden verstomd, ontwikkelen technologieën elke dag. De evolutie van mobile gebeurde in een sneller tempo dan de evolutie van de computer en is nog steeds bezig. Men verwacht dat in 2020 maar liefst 5 miljard mensen een smartphone zullen gebruiken.
Voor bedrijven betekent dit dat uw bedrijf ontbonden wordt in processen, en elk proces heeft een aparte app. Maar Vincent is ervan overtuigd dat bots de volgende stap voor bedrijven zullen zijn. Dat komt ook doordat messaging apps op dit moment erg populair zijn. Wat was de laatste keer dat je een echte SMS hebt verzonden? Facebook messenger, Whatsapp en andere messaging apps regeren de wereld tegenwoordig en het integreren van een bot in deze sociale media & messaging apps is een goede stap. Mensen zullen ze hierdoor sneller ontdekken en zullen met hun vrienden en familie communiceren via de bot op de messaging-app.
In 2020 voorspelt Gartner dat 85% van onze communicatie met bedrijven via bots zal verlopen.
Wat denk je? Zullen we in de nabije toekomst allemaal onze eigen Jarvis hebben?

Written by

Tim Leytens is de managing partner van Appreciate. Zijn focus: alles wat mobile aangaat. Een ware passie voor de mobiele devices, heeft ervoor gezorgd dat hij een team van echte specialisten leidt en hij volgt de trends op de voet.

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant