NxtPort: een online data-platform

Case

door

Marketing
NxtPort

Sidewalk ontwikkelde voor NxtPort een website dat bezoekers toegang geeft tot een online data-platform dat gegevens verzamelt uit de verschillende niveaus in de supply chain van de haven van Antwerpen. Het doel van dit platform is om data sharing te promoten tussen de havenbedrijven, wat op zich leidt tot meer transparantie, efficiëntie en samenwerking tijdens het hele verschepingsproces.

Algemeen data-platform voor de haven van Antwerpen

NxtPort is een start-up die via een API datasets aanbiedt over de commerciële activiteiten in de haven van Antwerpen. Om deze datasets overzichtelijk aan te bieden vroeg NxtPort aan Sidewalk om op heel korte termijn een website online te zetten waarop klanten eenvoudig alle informatie over de havenactiviteiten kunnen raadplegen.

Development met scrumteam

Om dit project tot een goed einde te brengen stelde Sidewalk een scrumteam samen met een analist, een Sitecore developer, een front-end developer en een project manager. Tijdens de eerste van drie sprints werd samen met de klant de scope van de nieuwe website uitgewerkt. Voor de ontwikkeling van het design en de wireframes werd samengewerkt met Monkeyshot. De analist van Sidewalk vertaalde ondertussen de business vereisten van de klant naar een functionele en technische analyse.

Na de analyse en de installatie van het Sitecore-platform ging Sidewalk in sprint twee en drie over naar het eigenlijke development werk van de NxtPort-website. Na de launch begeleidt Sidewalk de klant verder met de continue ontwikkeling van het digitaal platform.

Strakke deadline

NxtPort wou zijn nieuwe website graag voorstellen op het launch-event van het bedrijf en dus stond er een grote tijdsdruk op het team van Sidewalk om dit online platform op tijd klaar te krijgen. In de tijdsspanne van vijf à zes weken werd een MVP (Minimal Viable Product) aangeleverd met de meest essentiële componenten voor de NxtPort website.

Community voor havenbedrijven

De huidige website van NxtPort wordt momenteel gebruikt als Content Management System (CMS), maar andere componenten zoals user journey tracking en een e-mailplatform zullen in de loop der tijd toegevoegd worden om de doelgroep beter te bereiken. Met die extra klantgegevens zal het platform de juiste content aan de juiste gebruikers laten zien afhankelijk van zijn/haar interesses.

De visie van NxtPort is om uiteindelijk een online community te creëren voor de haven van Antwerpen. Dit zou de interactie sterk bevorderen tussen enerzijds de havenbedrijven en anderzijds hun klanten, partners en stakeholders. Op dit moment wordt deze evolutie verder besproken met het ontwikkelingsteam van Sidewalk.

Technisch?

  • Digitaal marketingplatform: Sitecore Experience Platform
  • Interfaces: HTML5 en CSS3 Cross-browser en cross-platform compatibility
  • Azure Application Gateway
  • Octopus Deploy
  • UX en UI in samenwerking met Monkeyshot
NxtPort website view

Heb je zelf ook plannen om een online data-platform op te richten? Contacteer ons dan vrijblijvend en wij maken een plan van aanpak op om te zorgen dat jouw bedrijf klaar is voor de toekomst.