Waarom Slack de markt overneemt en wij fan zijn

Blog

door

Vincent Vanderbeck

HR
Slack

Elke ochtend hetzelfde stramien: je opent je mailbox en daar zijn ze: 14, 32, 104, ... ongelezen mails. Ze blijven gewoon komen. De helft van hen is waarschijnlijk alleen interne communicatie. Zaken die je moet oplossen. Bij voorkeur vandaag, natuurlijk. Maar tegen de tijd dat je ze gelezen hebt is er een halve dag voorbij en ze blijven gewoon binnenstromen.

De ondoeltreffendheid van e-mails

Het hebben van tools in ons dagelijks leven, zoals Whatsapp, Messenger en andere messaging tools, heeft onze communicatiemogelijkheden beïnvloed. Het versturen van e-mails, vooral intern, is onder invloed van deze apps veranderd.
We willen snel communiceren. In korte zinnen. We willen directe antwoorden. Het ontbreken van een hulpmiddel dat kan worden gebruikt om alles wat e-mail heeft veranderd in een zeer inefficiënt communicatiemiddel dat het doel volledig mist heeft een grote impact.
E-mails raken verloren, worden over het hoofd gezien, niet alle ontvangers zijn inbegrepen ... Communicatie wordt uiteindelijk te complex. Taken worden niet gedaan. Deadlines verstrijken en het werk moet nog steeds gedaan worden.

Hallo Slack!

En dan komt Slack in het vizier. Het is een chattool waarmee teams kunnen samenwerken, documenten verzenden en de directe communicatie vergemakkelijken zonder dat de werkmodus wordt verstoord.
Een professionele chat stelt de digitale organisatie van vandaag in staat om echt samen te werken en bevat een voldoende niveau van plezier (met opties om GIF's en dergelijke in te voegen), die de productiviteit echt kunnen verhogen. Het resultaat: een mailbox die veel minder interne e-mail bevat en de mogelijkheid om zich te concentreren op deadlines en belangrijke projecten in team.

De toekomst van Slack for business

Dit is niet nieuw natuurlijk want Slack bestaat sinds 2013. Maar het bedrijf blijft groeien en het succes ervan kan niet genegeerd worden. Onlangs heeft Slack zijn Enterprise Grid gelanceerd, dat is eigenlijk een uitgebreide versie van de app die beantwoordt aan de behoeften van grote organisaties.
Het stelt hen in staat om een onbeperkt aantal workspaces in Slack te creëren, maar met speciale aandacht voor het beheren van deze spaces. Bovendien zijn integraties met producten zoals Gsuite, Box en anderen nu ook mogelijk. Slack is het ultieme instrument in zakelijke communicatie.

Zal Slack zichzelf naar een hoger niveau tillen?

Ze hebben enorme verbeteringen gedaan, dat is waar. Maar er zijn zoveel stappen meer die kunnen worden genomen. Denk aan Learning & Development? Integratie van Learning Management Systems in het meest gebruikte communicatiekanaal van een bedrijf kan een echt verschil maken.

Communicatie staat centraal in Learning & Development. De opkomst van nieuwe technologieën heeft in grote mate invloed gehad op L & D. En we geloven dat veranderingen nog volop bezig zijn. Wil je meer weten over hoe wij ervaren dat nieuwe technologieën onze bedrijven beïnvloeden?

Written by

Vincent Vanderbeck is een ondernemer met een zwakke plek voor nieuwe technologieën. Als oprichter & managing partner van Comma Group staat hij jonge ondernemers bij in het opzetten van hun eigen bedrijf met een focus op digital innovatie. Als Technofiel begeleidt hij ook bedrijven bij hun ontdekking in nieuwe technologieën zoals AI, Blockchain, IoT en nog veel meer. 

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant