WebSummit 2016: Lissabon het nieuwe start-up walhalla

Blog

door

Vincent Vanderbeck

Marketing
Websummit 2016

Hier is wat we hebben geleerd op het Web Summit Lisbon

Lissabon is cool

Het was niet meteen duidelijk waarom Web Summit besloot om over te stappen van Dublin naar de meer zonnige kant van Europa. Maar eenmaal aangekomen in Lissabon werd het heel duidelijk. Lissabon is op zoek naar start-ups, een strategie die hen zal helpen in hun economische onafhankelijkheid.

Facebook zet alles in op AI

Een keynote van Facebook is altijd interessant. Connectiviteit (het connecteren van echt iedereen op deze wereld aan het internet), VR (Mark’s demo van de nieuwe Oculus geeft een redelijk goed idee over de manier waarop hij VR en Facebook ziet) en Artificial Intelligence zijn Facebook’s toekomstvisie. In deze video toonden ze hoe deep learning kan worden toegepast op Facebook real live content (in deze case video).

VR & AR zijn overal

Vanaf de eerste dag was het ons duidelijk dat Virtual en Augmented Reality een ​​hot topic zou zijn op dit event. Conclusie? Het zal niet VR zijn, maar AR die als eerste zal doorbreken bij het grote publiek.

Digitale valuta zal (binnenkort) in Wall Street heersen

Het moneyconf podium op Websummit was de place to be voor alle FinTech startups en alle deelnemers van de financiële sector. Met Blockchain, innovatie en Bitcoin als hot topics op dit moment, is de nakende disruptie in de financiële sector nog maar eens duidelijk, ondanks het feit dat de technologie nog niet helemaal haar ingang heeft gevonden in de sector. Technologie en digitale transformatie verandert echter de houding van Wall Street, en er heerst een geest van openheid en samenwerking in de financiële dienstverlening.

Written by

Vincent Vanderbeck is een ondernemer met een zwakke plek voor nieuwe technologieën. Als oprichter & managing partner van Comma Group staat hij jonge ondernemers bij in het opzetten van hun eigen bedrijf met een focus op digital innovatie. Als Technofiel begeleidt hij ook bedrijven bij hun ontdekking in nieuwe technologieën zoals AI, Blockchain, IoT en nog veel meer. 

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant