Yannick, digitaal analist bij Foursevens

Blog

door

Werken bij
Yannick Gils - digitaal analist bij Foursevens

Het team van Foursevens bestaat uit een interessante combinatie van digitaal talent. Deze maand wordt dat team versterkt door Yannick, die er als digitaal analist aan de slag gaat. Waar hij vandaan komt en wat zijn visie op de toekomst is, dat hebben we 'm gevraagd.

Yannick, stel jezelf even voor?

Mijn naam is Yannick Gils en heb ondertussen 28 jaar doorgebracht in Temse. Ik ben opgeleid als filmmaker/televisietechnicus waarna ik een kleine 4 jaar voor de VRT heb gewerkt. Één jaar geleden besloot ik een drastische wending te geven aan mijn carrière en ben ik gestart bij het bedrijf Impact als recruiter. Hoewel ik daar veel heb geleerd moest ik toch na een tijdje toegeven dat de jobinhoud niet volledig strookt met wat ik graag doe. Gezien ik tijdens mijn studie ook uitgebreid kennis maakte met IT en development, wou ik mij daar verder in verdiepen.

Hoe ben je bij Foursevens beland?

Tijdens mijn zoektocht naar een job die die interesse in IT kon voeden, kwam ik terecht op een vacature van Foursevens. Ik ben net gestart als digitaal analist en ben nog in volle opleiding. Als analist ga ik binnen een team na wat er voor een klant noodzakelijk is, wat er prioritair is, in welke mate de doelstellingen worden behaald, … Belangrijk is volgens mij dat je alle stakeholders binnen een project zoveel mogelijk op dezelfde golflengte probeert te houden en dat je een duidelijke visie hebt over welke richting het project moet uitgaan. Het fijne is dat je een zekere verantwoordelijkheid krijgt en daarnaast toch deel uitmaakt van een groter geheel.

Waarom Foursevens?

Alvorens het solliciteren heb ik mijn oren te luisteren gelegd bij enkele ervaringsdeskundigen, die unaniem positief waren over Foursevens. De doorslaggevende factor was mijn gesprek met Ines, onze chef d’équipe. De projecten lagen mij en ik was enorm enthousiast over de algemene sfeer binnen Foursevens.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik speel gitaar bij een de groep Barley Mob & the Sailors en organiseer samen met enkele gelijkgezinden de zomerbar Koer Bonjour in Temse (iedereen welkom!)

Random fact: wat heb je deze morgen gegeten om met volle energie te komen werken?

Ik heb deze morgen snel het laatste beetje préparé opgegeten gezien die anders om weg te gooien was. Ik probeer zoveel mogelijk vlees te mijden maar ik vind het nog erger om vlees weg te gooien.