Youssef Afkir over recruitment bij Comma Group

Blog

door

Werken bij
Youssef Afkir Recruiter Comma Group

Sinds oktober 2016 werk ik bij Comma Group als recruiter. Eigenlijk doe ik hier twee verschillende zaken. Ten eerste help ik mee bij het uitbouwen van Comma People, het detacheringsverhaal binnen Comma Group. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de instroom van interne mensen en dus vaste aanwervingen.

De challenge in IT recruitment

Ik hou van de challenge in mijn job: ik zoek werknemers die bij de dochterbedrijven van Comma Group passen. De dochterbedrijven komen daarvoor bij mij, maar da’s niet altijd makkelijk. We zitten met een tekort aan IT’ers in België. Het is wel net daarom dat ik mijn job graag doe.

Het is moeilijk om de juiste werknemers te vinden, die bij het bedrijf passen. Maar het geeft mij echt voldoening als ik iemand vind

De dochterbedrijven kunnen bij mij terecht voor mijn expertise in rekrutering en aanwerving. Met mijn ervaring in de detacheringswereld en mijn kennis binnen de IT-markt, is mijn job bij Comma Group een goede fit.

Ook de werkstructuur bij Comma Group is interessant.

Comma Group is gespecialiseerd in projectmatig te werk gaan. Dat maakt ook voor consultants het verschil.

Bij Comma Group zijn er zowel interne projecten als projecten bij klanten. Ik heb gewerkt bij bedrijven die puur detachering doen en dat is niet altijd waar consultants naar op zoek zijn. Zij zijn geïnteresseerd in bedrijven die projecten hebben binnen hun eigen beheer en daarnaast in detachering. Bij Comma Group komen beide voor en dat is een ideale combinatie. Dat is ook een verhaal dat ik hen kan brengen waar ze interesse in hebben.

Rekrutering in een open bedrijfscultuur

Ik werk hier graag omdat je creatief en dynamisch kan werken, ongeacht je rol. Bij Comma Group is er een losse structuur en dat is een leuke omgeving om in te werken.

Ik ben met veel bedrijven in contact gekomen waar de aanwezigheid van teveel structuur geleid heeft tot een verminderde creativiteit.

Te veel processen en procedures limiteren mensen in hun functie. Je hebt altijd wel iets van structuur nodig, maar je hebt ook de ruimte nodig om je job te kunnen invullen zoals jij wil. Eerlijkheidshalve denk ik dat het niet aan iedereen gegeven is om in een omgeving als deze te werken, maar ik vind dat een positief punt. Het is ook mijn job om mensen te vinden die in deze werkomgeving passen.

Mensen die passen bij ons, zijn mensen die ondernemend ingesteld zijn.

Zelf heb ik aan die omgeving moeten wennen, maar eigenlijk besef ik nu dat dit me de uitdaging gaf die ik zocht in mijn werk. En er is hier ook nog steeds veel te doen. We moeten groeien, ook Comma People breidt verder uit. Het feit dat er een schaarste is aan IT-profielen maakt een job in IT recruitment er niet makkelijker op. Maar het maakt het wel boeiend.

Ik voel dat de hele groep groeit, dat onze deelbedrijven groeien. De markt trekt terug aan en dat merk ik als recruiter.

Eigenlijk was ik de eerste dagen bij Comma Group een beetje in paniek: ik wist niet of dit iets voor mij zou zijn. Ik heb mijn weg een beetje moeten zoeken. Maar ik voel nu zelf ook dat dit een ideale werkomgeving is, ik zou liever niet terugkeren naar een bedrijf met al te veel afgelijnde structuren en strikte procedures.