Zuiddag 2016: een blogpost door Shanel & Victoria

Blog

door

Vincent Vanderbeck

Werken bij
Zuiddag

Elk jaar in oktober gaan studenten in Vlaanderen en Brussel voor één dag aan het werk bij bedrijven om de "Zuiddag" campagne te ondersteunen. Dit is een organisatie voor en door jongeren, die hen aanspoort om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Dit jaar hebben we gekozen om te werken voor Gumm, een inbound marketing bureau dat gespecialiseerd is in het genereren van leads en het promoten van je bedrijf. De belangrijkste reden waarom we allebei deze job kozen, was omdat het ons een goede kans leek om marketing in het echt te ervaren, terwijl we jongeren steunen uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste open-air stortplaats van Zuid-Amerika.

Over Shanel

1) Wat denk jij van het “Zuiddag” concept?

- Ik denk dat het een goed concept is om het Zuiden te helpen en wat ik ook positief vind is het opzetten van meerdere acties om de situaties daar te verbeteren. Meer informatie over het concept aan de deelnemende scholen zou dan weer geen overbodige luxe zijn...

2) Waarom koos je deze job?
- Dit is de tweede keer dat ik deelneem aan "Zuiddag" en de job die ik vorig jaar koos, pastte niet echt bij me, dus daarom koos ik dit keer een job die ik elke dag met veel plezier zou willen doen. Vooral omdat het om social media gaat.

3) Wat zijn jouw verwachtingen voor vandaag?
- Ik hoop op een leuke en leerzame dag die me een andere en positieve kijk op het zakenleven zal geven.

4) Waar ga je naar school?
-KA Voskenslaan

5) Welke richting volgde je en welke volg je nu?
- Eerste graad: moderne talen, tweede graad: KSO dans-drama en menswetenschappen, derde graad: Menswetenschappen en sociale wetenschappen.

6) Wat wil je studeren in je hogere studies?
- SME management, omdat ik geïnteresseerd ben in economie en business.

7) Welke job wil je graag uitoefenen?
- Ik ben er nog niet helemaal uit, maar bij voorkeur in een bedrijf dat zich bezighoudt met het sociale leven en trends. Ik zou ook graag veel afwisseling hebben in mijn job. Een andere optie is om mijn eigen bedrijf te starten.

8) Wat zijn je interesses?
- Mijn hobby is dansen. Fashion en sport zijn ook zaken die me fascineren.

9) Ben je actief op social media? Zoja, welke?
-Ja, heel actief op facebook, instagram en snapchat. Niet alleen voor mezelf, maar ook om te adverteren voor mijn dansgroep.

10) Waar zie je jezelf over 10 jaar?
- Hopelijk zal ik dan afgestudeerd zijn en begonnen zijn aan een carrière in een bedrijf dat me interesseert. Ik hoop dat ik alles kan doen wat ik wil, zoals reizen en dat ik mijn eigen stabiele leven heb opgebouwd tegen dan.

Over Victoria

1) Wat denk jij van het “Zuiddag” concept?
- Het is een uitstekend concept om leerlingen te motiveren om te werken voor een goed doel. Het geeft me een goed gevoel iets te kunnen doen om anderen, die een moeilijker leven hebben dan ons, te helpen.

2) Waarom koos je deze job?
- Ik hoop dat deze baan me zal helpen om erachter te komen welke studiekeuze ik moet maken. En dat het mijn perspectief over een marketing bedrijf verandert.

3) Wat verwacht je van deze dag?
- Ik hoop dat het een leuke en leerzame dag wordt.

4) Wat is de naam van je school?
- Sint-Franciscus in Melle.

5) Welke richting volgde je en welke volg je nu?
- In de eerste graad moderne talen. In de tweede en derde economie - talen.

6) Wat wil je studeren tijdens je hogere studies?
- Op dit moment weet ik het nog niet, maar ik overweeg communicatiewetenschappen, internationaal business management of sociaal-economisch management. Ik overweeg deze drie opties, omdat ik niet de verkeerde keuze wil maken.

7) Welke job wil je graag uitoefenen?
- Ik wil graag een job met veel variatie. Een job in de economische en sociale sector.

8) Wat zijn je interesses?
- Ik heb veel interesse in het beoefenen van allerlei sporten, zoals fitness, squash, tennis, dansen en nog veel meer.

9) Ben je actief op social media? Zoja, welke?
- Ja, het grootste deel van m’n tijd besteed ik op Facebook, Instagram en Snapchat. Vooral om mensen te volgen endan vooral celebrities en informatie te vinden over de nieuwste trends.

10) Hoe zie jij jezelf binnen tien jaar?
- Ik hoop dat ik dan ben afgestudeerd. Dat ik een leuke en goede job heb gevonden en dat ik een stabiel leven heb opgebouwd, zowel op financieel als op sociaal vlak.

Victoria en Shanel werkten bij Gumm om hen te helpen met content marketing voor één dag. Naast het interviewen van elkaar, hun werk te vertalen en sociale media berichten de wereld in te sturen, maakten ze kennis met een aantal van de tools die we gebruiken in content marketing in het algemeen. Ze maakten ook leuke video van hun “Zuiddag”. Jong talent in de maak! We waren blij dom ze een dagje bij ons team te hebben en we kijken al uit naar de volgende editie.

Written by

Vincent Vanderbeck is een ondernemer met een zwakke plek voor nieuwe technologieën. Als oprichter & managing partner van Comma Group staat hij jonge ondernemers bij in het opzetten van hun eigen bedrijf met een focus op digital innovatie. Als Technofiel begeleidt hij ook bedrijven bij hun ontdekking in nieuwe technologieën zoals AI, Blockchain, IoT en nog veel meer. 

Blijf lezen, deze artikels zijn ook interessant