HR-oplossingen op maat: waar technologie het verschil maakt

door

online rekruteren

The war for talent of de dagelijkse strijd tussen bedrijven om het juiste talent te vinden: het is één van de gevolgen van de digitale shift. Solliciteren gebeurt tegenwoordig online en de papieren advertenties liggen al ver in het verleden. Hoe kan je vandaag als werkgever nog het verschil maken?

Hoe kan je vandaag als werkgever nog het verschil maken?

Het antwoord: HR-technologie

Pas sinds enkele jaren is de marketingtechnologie zich ook op human resource management beginnen toespitsen. Termen zoals employer branding en employee engagement zijn meer dan enkel buzzwords geworden. Technologische oplossingen zijn steeds vaker het antwoord op de specifieke noden van zowel sollicitanten als HR-managers.

Het applicant tracking system (ATS) is nog maar de start van een brede waaier aan HR-technologieën die het leven van de sollicitanten en de bedrijven eenvoudiger maken. Het juiste talent aantrekken en relevante informatie verspreiden over de werkgever: daar gaat het vandaag om in HR-management.

Het juiste talent aantrekken en relevante informatie verspreiden over de werkgever: daar gaat het vandaag om in HR-management.

Wat is employer branding?

Je doelgroep begrijpen en het juiste talent vinden

Employer branding is niet alleen een website of social posts of online vacatures plaatsen. Het gaat om het brengen van een verhaal waarin mensen zich kunnen herkennen. Ook als werkgever moet je een sterk merk opbouwen om het juiste talent aan te trekken. Vandaag zijn het sollicitanten die voor een bedrijf kiezen, niet omgekeerd. Om het juiste talent aan te trekken is employer branding vandaag een differentiator.

Zo kan je proactief rekruteren en een sterk werkgeversmerk opbouwen. Met Comma Group hebben we een groot aantal oplossingen die inspelen op verschillende aspecten binnen employer branding en HR.

HR-oplossingen op maat

Bij Comma Group vind je alle expertise om van jouw bedrijf zowel een innovatieve als menselijke werkplek te maken. We helpen bedrijven om

  • de stap te zetten naar een digitale werkplek
  • de nieuwste HR-tech oplossingen te implementeren
  • de processen in human resource management te digitaliseren

We bundelen de kracht van onze competence centers om antwoorden te bieden op vragen rond recruitment, personeelsbeleid en de digitale werkomgeving.

Nieuwe technologieën zetten bedrijven in beweging, niet enkel voor hun producten en diensten, maar ook intern. Diezelfde invloed merken we op in de wereld van human resource management. Van rekrutering tot onboarding en de verdere loopbaanontwikkeling, van het nieuwe werken tot opleiding en competentiemanagement: technologie neemt ook in HR een steeds centralere rol in.

Binnen onze competence centers is technologie altijd een grote drijfveer geweest. We vertrekken vanuit die expertise om onze klanten vooruit te helpen:

  • Welke HR-oplossingen kunnen onze klanten helpen?
  • In welke mate biedt HR tech een op de vraag van de klant?
  • Welke technische mogelijkheden bieden de HR-manager de nodige ondersteuning?

Omdat we onze eigen expertise steeds verder uitbouwen en mee willen denken met de klant, stellen we de vraag ook vanuit het perspectief van de business.

Welke tools kunnen we inzetten binnen een HR-context?

Op die manier zoeken we voor onze klanten de juiste HR-oplossingen en helpen we hen de stap te zetten naar een duurzame, digitale organisatie.

Gerelateerde artikels